26 May 2011

link download filem KONGSI : LU LANGSI LU MATI


memang best cite nihh, oooo punnohh!! kehkehkeh..



MEDIAFIRE PART 1 : [ http://adf.ly/1biNN ]

MEDIAFIRE PART 2 : [ http://adf.ly/1biOE ]

kredit to www.syok.org

19 May 2011

jersi baru arsenal musim 2011/2012


gua nak update pasal pasukan gua arsenal, dan gua nak bagitahu tentang bentuk jersi terbaru musim akan datang..mungkin lu orang semua dah tahu, bagi yang tak tahu, ni lah die :


jersi baru musim 2011/2012


-masih mengekalkan ciri-ciri musim 2010/2011
-cuma perbezaan pada kolar dan crest 
-nampak lebih solid daripada jersi musim ni berdasarkan warna dan pengubahsuaian kepada jersi



gael clichy jadi model untuk persembahan jersi dari nike, terbaik!


ni plak away jersi untuk arsenal, nampak stailo!


dan gua jugak nak berkongsi jersi baru AC MILAN. kalau lu orang tengok perlawanan last diorang sebelum celebrate kemenangan title serie A haritu, diorang pakai jersi baru ni untuk buat promosi sama macam chelsea jugak..nampak stailo gak r dan ade banyak penambahan jalur hitam, gua pun tak tahu ape motif diorang buat gitu..



16 May 2011

selamat hari guru



ucapan kepada guru-guru gua yang penah mengajar gua erti kehidupan dan pelajaran

SKCM,SMKRS,SMKBP,MRSMKT,KMK,UTHM.


Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa


Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta


Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara

Jika hari ini seorang ulama yang mulia

Jika hari ini seorang peguam menang bicara

Jika hari ini seorang penulis terkemuka

Jika hari ini siapa saja menjadi dewasa;



Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa


Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca....






SELAMAT HARI GURU

12 May 2011

dua kegembiraan dalam 12 may


yang pertama gua dah abeh dah peksa sem ni so rasa suka tu macam ade sorang makwe selamatkan gua dari terjun bangunan 88 tingkat..payah nak describe tapi tu la hakikatnya..haha

yang kedua gua akan balik kampung gua malam ni jumpa mak ayah yang dah terlalu lama gua rasa tak jumpa..lu bayangkan la, start sem ni sampai sekarang gua tak pernah lagi jumpa mak ayah gua..orang lain tu ade yang balik cuti pertengahan sem, cuti besalin la, cuti thaipusam la, tapi gua dengan steady dan angkuhnya rilek je tak balik

tapi dalam hati rasa rinnnnnnnnnnddddddddddduuuuuuuuuuuuu!!!

akhirnya mimpi akan jadi kenyataan, im back home baby!!!

c yaww!

10 May 2011

sepi


sepi bila tengok orang lain gembira sebab kita takda kawan

sepi bila hati rasa sakit sebab pernah ade yang kecewakan

sepi bila rindu kat seseorang tapi tak pernah di balas rindu tu

sepi bila rasa orang dah tak pedulikan sebab kalau tak kawan siapa lagi

sepi bila asyik teringat kat mak ayah sebab dulu sekali sekala tak pernah hargai pengorbanan

sepi bila sekarang selalu sendirian sebab dulu aku pernah melukakan....

aku sepi...T..T

07 May 2011

senarai gaji pemain bola top 100


1. Cristiano Ronaldo – Real Madrid – €1.000.000 – €12.000.000
2. Lionel Messi – FC Barcelona – €875.000 – €10.500.000
3. Fernando Torres – Chelsea – €833.000 – €10.000.000
4. Yaya Toure – Manchester City – €833.000- €10.000.000
5. Wayne Rooney – Manchester United – €791.000 – €9.500.000
6. Ricardo Kaka – Real Madrid – €833.000 – €9.000.000
7. Zlatan Ibrahimovic – AC Milan – €833.000 – €9.000.000
8. Emmanuel Adebayor – Real Madrid – €708.000 – €8.500.000
9. Carlos Tevez – Manchester City – €666.000 – €8.000.000
10. Samuel Eto’o – Internazionale – €666.000 – €8.000.000
11. Frank Ribery – Bayern Munich – €666.000 – €8.000.000
12. John Terry – Chelsea – €625.000 – €7.500.000
13. Frank Lampard – Chelsea – €625.000 – €7.500.000
14. Steven Gerrard – Liverpool – €625.000 – €7.500.000
15. Xavi – FC Barcelona – €625.000 – €7.500.000
16. Anders Iniesta – FC Barcelona – €583.000 – €7.000.000
17. David Villa – FC Barcelona – €583.000 – €7.000.000
18. Daniel Alves – FC Barcelona – €583.000 – €7.000.000
19. Edin Dzeko – Manchester City – €541.000 – €6.500.000
20. Rio Ferdinand – Manchester United – €541.000 – €6.500.000
21. Mario Balotelli – Manchester City – €541.000 – €6.500.000
22. Kolo Toure – Manchester City – €541.000 – €6.500.000
23. Ashley Cole – Chelsea – €541.000 ¬- €6.500.000
24. Glenn Johnson – Liverpool – €541.000 – €6.500.000
25. Didier Drogba – Chelsea – €516.000 – €6.200.000
26. Iker Casillas – Real Madrid – €500.000 – €6.000.000
27. Karim Benzema – Real Madrid – €500.000 – €6.000.000
28. Gonzalo Higuain – Real Madrid – €500.000 – €6.000.000
29. Cesc Fabregas – Arsenal – €500.000 – €6.000.000
30. Peter Cech – Chelsea – €500.000 – €6.000.000
31. Gianluigi Buffon – Juventus – 500.000 – €6.000.000
32. Victor Valdez – FC Barcelona – €500.000 – €6.000.000
33. Andrea Pirlo – AC Milan – €500.000 – €6.000.000
34. Frederic Kanoute – Sevilla – €500.000 – €6.000.000
35. Francesco Totti – AS Roma – €458.000 – €5.500.000
36. Patrcik Vieira – Internazionale – €458.000 – €5.500.000
37. Kevin Kuranyi – Dinamo Moscow – €458.000 – €5.500.000
38. Bastian Schweinsteiger – Bayern Munich – €458.000 – €5.500.000
39. Gareth Barry – Manchester City – €458.000 – €5.500.000
40. Arjen Robben – Bayern Munich – €458.000 – €5.500.000
41. Aleksandar Kolarov – Manchester City – €458.000 – €5.500.000
42. Joe Cole – Liverpool – €450.000 – €5.400.000
43. Mesut Ozil – Real Madrid – €416.000 – €5.000.000
44. Sami Khedira – Real Madrid – €416.000 – €5.000.000
45. Michael Ballack – Bayer Leverkusen – €416.000 – €5.000.000
46. Ronaldinho Gaucho – Flamengo – €416.000 – €5.000.000
47. Sergio Aguero – Atletico Madrid – €416.000 – €5.000.000
48. Carles Puyol – FC Barcelona – €416.000 – €5.000.000
49. Luca Toni – Juventus – €416.000 – €5.000.000
50. Lassana Diarra – Real Madrid – €416.000 – €5.000.000
51. Wayne Bridge – Manchester City – €416.000 – €5.000.000
52. Joleon Lescott – Manchester City – €416.000 – €5.000.000
53. Edwin Van der Sar – Manchester United – €416.000 – €5.000.000
54. Patrice Evra – Manchester United – €416.000 – €5.000.000
55. Andy Carroll – Liverpool – €416.000 – €5.000.000
56. Dimitar Berbatov – Manchester United – €400.000 – €4.800.000
57. Andrei Arshavin – Arsenal – €400.000 – €4.800.000
58. Nicolas Anelka – Chelsea – €400.000 – €4.800.000
59. Yoann Goucuff – Olympique Lyon – €400.000 – €4.800.000
60. Ryan Giggs – Manchester United – €400.000 – €4.800.000
61. Daniele De Rossi – AS Roma – €383.000 – €4.600.000
62. Ricardo Carvalho – Real Madrid – €375.000 – €4.500.000
63. Alessandro Nesta – AC Milan – €375.000 – €4.500.000
64. Diego Milito – Internazionale – €375.000 – €4.500.000
65. Júlio César – Internazionale – €375.000 – €4.500.000
66. Matthieu Flamini – AC Milan – €375.000 – €4.500.000
67. David Beckham – LA Galaxy – €375.000 – €4.500.000
68. Gabriel Heinze – Olympique Marseille – €375.000 – €4.500.000
69. Diego Forlan – Atletico Madrid – €375.000 – €4.500.000
70. Paul Scholes – Manchester United – €375.000 – €4.500.000
71. Xabi Alonso – Real Madrid – €375.000 – €4.500.000
72. Jamie Carragher – Liverpool – €375.000 – €4.500.000
73. Robbie Van Persie – Arsenal €375.000 – €4.500.000
74. David Silva – Manchester City – €358.000 – €4.300.000
75. Lucho Gonzalez – Olympique Marseille – €358.000 – €4.300.000
76. Floren Malouda – Chelsea – €358.000 – €4.300.000
77. Craig Bellamy – Cardiff City – €358.000 – €4.300.000
78. Amauri – Juventus – €350.000 – €4.200.000
79. Miroslav Klose – Bayern Munich – €350.000 – €4.200.000
80. Cris – Olympique Lyon – €350.000 – €4.200.000
81. Lisandro Lopez – Olympique Lyon – €341.000 – €4.100.000
82. Raul Gonzalez – Schalke 04 – €333.000 – €4.000.000
83. Mário Gomez – Bayern Munich – €333.000 – €4.000.000
84. Robinho – AC Milan – €333.000 – €4.000.000
85. Alessandro Del Piero – Juventus – €333.000 – €4.000.000
86. Wesley Sneijder – Internazionale – €333.000 – €4.000.000
87. Esteban Cambiasso – Internazionale – €333.000 – €4.000.000
88. Pepe – Real Madrid – €333.000 – €4.000.000
89. Clarence Seedorf – AC Milan – €333.000 – €4.000.000
90. Ruud Van Nistelrooy – Hamburg – €333.000 – €4.000.000
91. Deco – Fluminense – €333.000 – €4.000.000
92. Javier Marcherano – FC Barcelona – €333.000 – €4.000.000
93. Thorsten Frings – Werder Bremen – €333.000 – €4.000.000
94. Nemanja Vidic – Manchester United – €333.000 – €4.000.000
95. Diego – Wolfsburg – €333.000 – €4.000.000
96. André Pierre Gignac – Olympique Marseille – €316.000 – €3.800.000
97. Thierry Henry – New York Red Bulls – €316.000 – €3.800.000
98. Maicon – Internazionale – €316.000 – €3.800.000
99. James Milner – Manchester City – €316.000 – €3.800.000
100. Ji-Sung Park – Manchester United – €316.000 – €3.800.000


kaya la kalau dapat maen bola, jadi park ji sung ok dah, orang asia termahal gajinya..huhu.

homesickness


arhhhh rindu gile kat umah,

nakkk balikkkk!!!

ummi, tunggu ore!!

6 hari je lagi nak balikkk rasa macam 6 kurun!!

tak sabar nak makan kat umah!!!

argghhhh!!!

pppfffftttt!!!!

02 May 2011

gambar kematian osama bin laden : benar atau propa??


aku baru dapat satu dua gambar perbandingan tentang gambar kematian osama bin laden..

adakah ini benar superimpose?? cuba bandingkan....





entahla, aku pun tak tahu yang mane betul yang mane salah..wallahuaklam.

1 may 2011


hari ni, telah digemparkan dengan kematian pejuang al-qaeda, osama bin laden.. aku sebenarnya bukan tak suka dengan osama ni tapi aku konfius die ni pejuang yang sebenar atau hanya propaganda amerika laknatullah.

daripada pembacaan aku tentang kisah-kisah konpirasi amerika mahupun konspirasi 11 september dan freemason, osama bin laden diketahui menjadi sekutu amerika yang menjadi topeng islam dalam memburukkan umat islam. seperti yang kita tahu silam digelar sebagai terorrist kerana al-qaeda dan taliban.

dan aku pasti semua orang tahu bahawa kejadian 11 september hanyalah sebuah rekasaya amerika yang menjadi satu punca besar islam dipandang sebagai terorrist. dan osama bin laden telah mengaku menjadi dalang. padahal ramai mengkaji bahawa pengeboman itu hanyalah rekaan amerika semata-mata. disitu aku rasa curiga tentang siapa osama sebenarnya.

aku menghormati osama sebagai pejuang jihad islam tetapi kalau dia hanya permainan amerika ape nak kata?
setahu aku hanya taliban yang agak menonjol di afghan dan iraw dulu tapi osama selalu lari ke dalam gunung bersembunyi, paing hebat pun, paparan video kerat leher orang amerika.

ape-ape pun aku doakan osama berada tenang di sana. kalau benarlah kau pejuang islam sebenar, nescaya syurga lah bagimu kerana syahid di jalan mempertahankan agamamu.

RIP osama bin laden..

manyu naited tersungkur di emirates


gua tengok ramai fans manyu naited berduka lara pasal kekalahan diorang kepada team tergagah dunia arsenal..satu je nak bagtahu..PADAN MUKA.

ok tu gua gurau je..kahkahkah..

gua takdela kejam sangat sampai maki kelab orang walaupon rivals arsenal. tapi syabas gua nak kalungkan di atas semangat juang anak-anak buah mr wenger kerana berjaya menundukkan kegoan dan keagahan pasukan setan merah. padan muka lagi diucapkan. kahkahkah!

ahh sampai sini jela. malas nak taip panjang-panjang.. lenguh dah rasa tengkuk gua sorak tadi.. ape-ape pon syabas arsenal, gigihkan usaha manyu naited, hari ahad depan lawan chelsea pulak. good luck to all. padan muka.kahkahkah!. =)

saya la penyekor game tadi,padan muka.kahkahkah!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...