02 June 2011

hidup susah mati tak mahu


hidup kat rumah ni macam kehidupan hamster je,

nasi jadi makananku

bilik jadi sangkarku

tibi jadi roller ku

gemuk jadi bentukku

kalau macam ni je hari2, makan tido makan tido macam hamster je, haihh! *kesat peluh*

tambah2 pulak malas macam-macam,

malas nak berfesbuk

malas berblog

malas berpage

malas bergerak

semua pakai malas..kalau semua pakai rajin memang bukan aku la tu....

sigh.kbai

26 May 2011

link download filem KONGSI : LU LANGSI LU MATI


memang best cite nihh, oooo punnohh!! kehkehkeh..



MEDIAFIRE PART 1 : [ http://adf.ly/1biNN ]

MEDIAFIRE PART 2 : [ http://adf.ly/1biOE ]

kredit to www.syok.org

19 May 2011

jersi baru arsenal musim 2011/2012


gua nak update pasal pasukan gua arsenal, dan gua nak bagitahu tentang bentuk jersi terbaru musim akan datang..mungkin lu orang semua dah tahu, bagi yang tak tahu, ni lah die :


jersi baru musim 2011/2012


-masih mengekalkan ciri-ciri musim 2010/2011
-cuma perbezaan pada kolar dan crest 
-nampak lebih solid daripada jersi musim ni berdasarkan warna dan pengubahsuaian kepada jersi



gael clichy jadi model untuk persembahan jersi dari nike, terbaik!


ni plak away jersi untuk arsenal, nampak stailo!


dan gua jugak nak berkongsi jersi baru AC MILAN. kalau lu orang tengok perlawanan last diorang sebelum celebrate kemenangan title serie A haritu, diorang pakai jersi baru ni untuk buat promosi sama macam chelsea jugak..nampak stailo gak r dan ade banyak penambahan jalur hitam, gua pun tak tahu ape motif diorang buat gitu..



16 May 2011

selamat hari guru



ucapan kepada guru-guru gua yang penah mengajar gua erti kehidupan dan pelajaran

SKCM,SMKRS,SMKBP,MRSMKT,KMK,UTHM.


Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa


Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta


Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara

Jika hari ini seorang ulama yang mulia

Jika hari ini seorang peguam menang bicara

Jika hari ini seorang penulis terkemuka

Jika hari ini siapa saja menjadi dewasa;



Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa


Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca....






SELAMAT HARI GURU

12 May 2011

dua kegembiraan dalam 12 may


yang pertama gua dah abeh dah peksa sem ni so rasa suka tu macam ade sorang makwe selamatkan gua dari terjun bangunan 88 tingkat..payah nak describe tapi tu la hakikatnya..haha

yang kedua gua akan balik kampung gua malam ni jumpa mak ayah yang dah terlalu lama gua rasa tak jumpa..lu bayangkan la, start sem ni sampai sekarang gua tak pernah lagi jumpa mak ayah gua..orang lain tu ade yang balik cuti pertengahan sem, cuti besalin la, cuti thaipusam la, tapi gua dengan steady dan angkuhnya rilek je tak balik

tapi dalam hati rasa rinnnnnnnnnnddddddddddduuuuuuuuuuuuu!!!

akhirnya mimpi akan jadi kenyataan, im back home baby!!!

c yaww!

10 May 2011

sepi


sepi bila tengok orang lain gembira sebab kita takda kawan

sepi bila hati rasa sakit sebab pernah ade yang kecewakan

sepi bila rindu kat seseorang tapi tak pernah di balas rindu tu

sepi bila rasa orang dah tak pedulikan sebab kalau tak kawan siapa lagi

sepi bila asyik teringat kat mak ayah sebab dulu sekali sekala tak pernah hargai pengorbanan

sepi bila sekarang selalu sendirian sebab dulu aku pernah melukakan....

aku sepi...T..T

07 May 2011

senarai gaji pemain bola top 100


1. Cristiano Ronaldo – Real Madrid – €1.000.000 – €12.000.000
2. Lionel Messi – FC Barcelona – €875.000 – €10.500.000
3. Fernando Torres – Chelsea – €833.000 – €10.000.000
4. Yaya Toure – Manchester City – €833.000- €10.000.000
5. Wayne Rooney – Manchester United – €791.000 – €9.500.000
6. Ricardo Kaka – Real Madrid – €833.000 – €9.000.000
7. Zlatan Ibrahimovic – AC Milan – €833.000 – €9.000.000
8. Emmanuel Adebayor – Real Madrid – €708.000 – €8.500.000
9. Carlos Tevez – Manchester City – €666.000 – €8.000.000
10. Samuel Eto’o – Internazionale – €666.000 – €8.000.000
11. Frank Ribery – Bayern Munich – €666.000 – €8.000.000
12. John Terry – Chelsea – €625.000 – €7.500.000
13. Frank Lampard – Chelsea – €625.000 – €7.500.000
14. Steven Gerrard – Liverpool – €625.000 – €7.500.000
15. Xavi – FC Barcelona – €625.000 – €7.500.000
16. Anders Iniesta – FC Barcelona – €583.000 – €7.000.000
17. David Villa – FC Barcelona – €583.000 – €7.000.000
18. Daniel Alves – FC Barcelona – €583.000 – €7.000.000
19. Edin Dzeko – Manchester City – €541.000 – €6.500.000
20. Rio Ferdinand – Manchester United – €541.000 – €6.500.000
21. Mario Balotelli – Manchester City – €541.000 – €6.500.000
22. Kolo Toure – Manchester City – €541.000 – €6.500.000
23. Ashley Cole – Chelsea – €541.000 ¬- €6.500.000
24. Glenn Johnson – Liverpool – €541.000 – €6.500.000
25. Didier Drogba – Chelsea – €516.000 – €6.200.000
26. Iker Casillas – Real Madrid – €500.000 – €6.000.000
27. Karim Benzema – Real Madrid – €500.000 – €6.000.000
28. Gonzalo Higuain – Real Madrid – €500.000 – €6.000.000
29. Cesc Fabregas – Arsenal – €500.000 – €6.000.000
30. Peter Cech – Chelsea – €500.000 – €6.000.000
31. Gianluigi Buffon – Juventus – 500.000 – €6.000.000
32. Victor Valdez – FC Barcelona – €500.000 – €6.000.000
33. Andrea Pirlo – AC Milan – €500.000 – €6.000.000
34. Frederic Kanoute – Sevilla – €500.000 – €6.000.000
35. Francesco Totti – AS Roma – €458.000 – €5.500.000
36. Patrcik Vieira – Internazionale – €458.000 – €5.500.000
37. Kevin Kuranyi – Dinamo Moscow – €458.000 – €5.500.000
38. Bastian Schweinsteiger – Bayern Munich – €458.000 – €5.500.000
39. Gareth Barry – Manchester City – €458.000 – €5.500.000
40. Arjen Robben – Bayern Munich – €458.000 – €5.500.000
41. Aleksandar Kolarov – Manchester City – €458.000 – €5.500.000
42. Joe Cole – Liverpool – €450.000 – €5.400.000
43. Mesut Ozil – Real Madrid – €416.000 – €5.000.000
44. Sami Khedira – Real Madrid – €416.000 – €5.000.000
45. Michael Ballack – Bayer Leverkusen – €416.000 – €5.000.000
46. Ronaldinho Gaucho – Flamengo – €416.000 – €5.000.000
47. Sergio Aguero – Atletico Madrid – €416.000 – €5.000.000
48. Carles Puyol – FC Barcelona – €416.000 – €5.000.000
49. Luca Toni – Juventus – €416.000 – €5.000.000
50. Lassana Diarra – Real Madrid – €416.000 – €5.000.000
51. Wayne Bridge – Manchester City – €416.000 – €5.000.000
52. Joleon Lescott – Manchester City – €416.000 – €5.000.000
53. Edwin Van der Sar – Manchester United – €416.000 – €5.000.000
54. Patrice Evra – Manchester United – €416.000 – €5.000.000
55. Andy Carroll – Liverpool – €416.000 – €5.000.000
56. Dimitar Berbatov – Manchester United – €400.000 – €4.800.000
57. Andrei Arshavin – Arsenal – €400.000 – €4.800.000
58. Nicolas Anelka – Chelsea – €400.000 – €4.800.000
59. Yoann Goucuff – Olympique Lyon – €400.000 – €4.800.000
60. Ryan Giggs – Manchester United – €400.000 – €4.800.000
61. Daniele De Rossi – AS Roma – €383.000 – €4.600.000
62. Ricardo Carvalho – Real Madrid – €375.000 – €4.500.000
63. Alessandro Nesta – AC Milan – €375.000 – €4.500.000
64. Diego Milito – Internazionale – €375.000 – €4.500.000
65. Júlio César – Internazionale – €375.000 – €4.500.000
66. Matthieu Flamini – AC Milan – €375.000 – €4.500.000
67. David Beckham – LA Galaxy – €375.000 – €4.500.000
68. Gabriel Heinze – Olympique Marseille – €375.000 – €4.500.000
69. Diego Forlan – Atletico Madrid – €375.000 – €4.500.000
70. Paul Scholes – Manchester United – €375.000 – €4.500.000
71. Xabi Alonso – Real Madrid – €375.000 – €4.500.000
72. Jamie Carragher – Liverpool – €375.000 – €4.500.000
73. Robbie Van Persie – Arsenal €375.000 – €4.500.000
74. David Silva – Manchester City – €358.000 – €4.300.000
75. Lucho Gonzalez – Olympique Marseille – €358.000 – €4.300.000
76. Floren Malouda – Chelsea – €358.000 – €4.300.000
77. Craig Bellamy – Cardiff City – €358.000 – €4.300.000
78. Amauri – Juventus – €350.000 – €4.200.000
79. Miroslav Klose – Bayern Munich – €350.000 – €4.200.000
80. Cris – Olympique Lyon – €350.000 – €4.200.000
81. Lisandro Lopez – Olympique Lyon – €341.000 – €4.100.000
82. Raul Gonzalez – Schalke 04 – €333.000 – €4.000.000
83. Mário Gomez – Bayern Munich – €333.000 – €4.000.000
84. Robinho – AC Milan – €333.000 – €4.000.000
85. Alessandro Del Piero – Juventus – €333.000 – €4.000.000
86. Wesley Sneijder – Internazionale – €333.000 – €4.000.000
87. Esteban Cambiasso – Internazionale – €333.000 – €4.000.000
88. Pepe – Real Madrid – €333.000 – €4.000.000
89. Clarence Seedorf – AC Milan – €333.000 – €4.000.000
90. Ruud Van Nistelrooy – Hamburg – €333.000 – €4.000.000
91. Deco – Fluminense – €333.000 – €4.000.000
92. Javier Marcherano – FC Barcelona – €333.000 – €4.000.000
93. Thorsten Frings – Werder Bremen – €333.000 – €4.000.000
94. Nemanja Vidic – Manchester United – €333.000 – €4.000.000
95. Diego – Wolfsburg – €333.000 – €4.000.000
96. André Pierre Gignac – Olympique Marseille – €316.000 – €3.800.000
97. Thierry Henry – New York Red Bulls – €316.000 – €3.800.000
98. Maicon – Internazionale – €316.000 – €3.800.000
99. James Milner – Manchester City – €316.000 – €3.800.000
100. Ji-Sung Park – Manchester United – €316.000 – €3.800.000


kaya la kalau dapat maen bola, jadi park ji sung ok dah, orang asia termahal gajinya..huhu.

homesickness


arhhhh rindu gile kat umah,

nakkk balikkkk!!!

ummi, tunggu ore!!

6 hari je lagi nak balikkk rasa macam 6 kurun!!

tak sabar nak makan kat umah!!!

argghhhh!!!

pppfffftttt!!!!

02 May 2011

gambar kematian osama bin laden : benar atau propa??


aku baru dapat satu dua gambar perbandingan tentang gambar kematian osama bin laden..

adakah ini benar superimpose?? cuba bandingkan....





entahla, aku pun tak tahu yang mane betul yang mane salah..wallahuaklam.

1 may 2011


hari ni, telah digemparkan dengan kematian pejuang al-qaeda, osama bin laden.. aku sebenarnya bukan tak suka dengan osama ni tapi aku konfius die ni pejuang yang sebenar atau hanya propaganda amerika laknatullah.

daripada pembacaan aku tentang kisah-kisah konpirasi amerika mahupun konspirasi 11 september dan freemason, osama bin laden diketahui menjadi sekutu amerika yang menjadi topeng islam dalam memburukkan umat islam. seperti yang kita tahu silam digelar sebagai terorrist kerana al-qaeda dan taliban.

dan aku pasti semua orang tahu bahawa kejadian 11 september hanyalah sebuah rekasaya amerika yang menjadi satu punca besar islam dipandang sebagai terorrist. dan osama bin laden telah mengaku menjadi dalang. padahal ramai mengkaji bahawa pengeboman itu hanyalah rekaan amerika semata-mata. disitu aku rasa curiga tentang siapa osama sebenarnya.

aku menghormati osama sebagai pejuang jihad islam tetapi kalau dia hanya permainan amerika ape nak kata?
setahu aku hanya taliban yang agak menonjol di afghan dan iraw dulu tapi osama selalu lari ke dalam gunung bersembunyi, paing hebat pun, paparan video kerat leher orang amerika.

ape-ape pun aku doakan osama berada tenang di sana. kalau benarlah kau pejuang islam sebenar, nescaya syurga lah bagimu kerana syahid di jalan mempertahankan agamamu.

RIP osama bin laden..

manyu naited tersungkur di emirates


gua tengok ramai fans manyu naited berduka lara pasal kekalahan diorang kepada team tergagah dunia arsenal..satu je nak bagtahu..PADAN MUKA.

ok tu gua gurau je..kahkahkah..

gua takdela kejam sangat sampai maki kelab orang walaupon rivals arsenal. tapi syabas gua nak kalungkan di atas semangat juang anak-anak buah mr wenger kerana berjaya menundukkan kegoan dan keagahan pasukan setan merah. padan muka lagi diucapkan. kahkahkah!

ahh sampai sini jela. malas nak taip panjang-panjang.. lenguh dah rasa tengkuk gua sorak tadi.. ape-ape pon syabas arsenal, gigihkan usaha manyu naited, hari ahad depan lawan chelsea pulak. good luck to all. padan muka.kahkahkah!. =)

saya la penyekor game tadi,padan muka.kahkahkah!

28 April 2011

Kisah aku di masa kecil : Part 1

duduk di beranda rumah tetiba teringat kisah masa kecik-kecik dulu, tapi takdela sebutir-sebutir aku ingat.

dulu aku pernah kemalangan, yang pertama jatuh basikal. yang ngerinya kaki aku masuk dalam lidi basikal tu, akibatnya belakang tumit kaki aku terbelah dan berdarah. memang suspen gila, bapak sedara aku yang ade sekali punyala cuak gila bila tengok darah memercik di basikal gitu. aku lagi la, siap jerit-jerit tak tahan sakit. biasala budak-budak dulu kan.

 yang kedua aku tengah duk maen syok2 dengan kawan, maen sorok-sorok dalam bahasa inggeris orang panggil hide and seek(sembunyi dan cari). aku duduk la tepi pokok nenas, biasala budak-budak dulu kecik lagi, sembunyi kat pokok nenas pun orang tak nampak dah. tetiba prapp!! tangan aku terpijak kaca mentol bulat warna putih tu. entah haram jadah mane pergi letak situ pulak. akibatnya kulit bawah jari ibu aku terkoyak dan darah mengalir deras sampai ke siku. tang tu jugak ayah aku bawak g klinik. dua tiga hari tak pergi sekolah, yela camane aku nak menulis kalau tangan ni berbalut. tangan kanan pulak tu..

 memang kenangan ni paling tak boleh dilupakan. ade banyak lagi.

tunggu part 2 pulak.

arsenal oh arsenal

harapan untuk dapat piala liga nampaknya semakin tipis, ape tak tipisnya sembilan mata dibelakang manyu dan tiga mata dibelakang chelshit! eh silap, chelsea..

cakap hal-hal belakang gini buat aku down ni sampai rasa nafsu nak menulis pun jadi down habis. pheww~

ehemm ehemm, tapi nak buat macam mane kan, dah nasib lagu tu, memang cerah sebenarnya peluang arsenal untuk menang dulu tapi dek kerana ketumpulan dan kebangangan barisan pertahanan menyebabkan kekalaan dan keserian. contoh game terdekat lawan spurs, newcastle, liverpool. malas nak cerita panjang-panjang, takut lepas down nanti jadi demam pulak.



tunggula setahun lagi..dan aku akan membuat pengakuan sikit.
"KALAU SEANDAINYA ARSENAL GAGAL JUGAK DAPAT SEBARANG PIALA MUSIM DOPAN,DEN MUNGKIN NAK TUKAR KELAB LAH..KELAB BELALANG FC PULAK!"

kadang-kadang

kadang-kadang hidup ni susah
kadang-kadang hidup ni senang

kadang-kadang kita rasa sedih
kadang-kadang kita rasa gembira

kadang-kadang orang suka kita
kadang-kadang orang benci kita

kadang-kadang kita nak sesuatu
kadang-kadang kita nak yang lain

kadang-kadang orang hargai kita
kadang-kadang orang ketepikan kita

kadang-kadang kita rasa disayangi
kadang-kadang kita rasa sunyi





itulah hidup..penuh dengan kadang-kadang

07 April 2011

Benda Paling Best Dalam Hidup Student IPT

dalam hidup ni memang banyak gila cabaran, sampai otak pun dah nak dekat jadi gila. dan cabaran tu jugak ade dalam setiap orang tak kira lelaki ke perempuan di IPT. jadi bagi gua la kan, benda yang paling best dalam hidup student Ipt adalah???

ape lagi kalau tak BALIK KAMPUNG!!!.

gua tahu mesti ramai yang dah balik, baru balik, baru nak naek bas, baru sampai umah. tapi gua dengan rasa sedih dan pilu nak cakap, yang gua dah beberapa bulan tak balik. rindu la woi!.

"kan best kalau universiti tu depan umah je..." ayat ni selalu diperkatakan dan diperkotak katik kan oleh student, tapi gua tahu mesti orang yang baca ni setuju sangat kalau universiti tu elok bebeno buat depan umah je. kalau tak setuju tu kemungkinan keluarga lu ade krisi keretakan kasih sayang tu.

terfikir dalam hati bila la nak abih semester nih, cuti 4 bulan ni memang gua gomol habis habisan. tunggulah!.

25 March 2011

Rindukan kamu...

"..jika diari bisa membuat mu tenang, aku rela jadi pena nya, jika desiran bayu bisa membuatmu nyaman, aku rela jadi angin nya, dan jika tangisan bisa membuatmu damai, aku rela jadi airmata nya..."
Untuk kamu yang aku sangat rindui..

22 March 2011

Lagu yang menusuk jiwa..



Tersentap hati bila dengar lagu-lagu dari album terbaru Band Indonesia, Kangen Band.

Bukan apa, memang menepati cita rasa bagi orang macam aku ni la, yang sekarang tengah duk masih melara hati dengan seorang chikaro.

Kebanyakan lagu-lagu diorang memang berentak indie tapi catchy dan berunsurkan rock jiwang.

Aku kalau lagu-lagu macam ni boleh la layan jugak tapi kalau hard rock sangat memang barai la kepala aku, tambah-tambah pakai earphone plak kan, pehh! pening macam pekena pil kuda..

Kalau korang nak download lagu die boleh pergi link ni. Tajuk album terbaru dia nama Jangan Bertengkar Lagi. tengah hit kat indonesia sekarang. tu kalau ikut ranking website tu la. kat indon sendiri tak tahu la pulak.

Ni salah satu lirik dari lagu-lagu yang ada dalam album tu. layannn...




Kangen Band - Sampai Langit Tertutup

sesungguhnya aku sangat mencintai kamu
dan di jantungku terbingkai indah namamu
telah aku coba untuk melupakan kamu
dan ku coba lagi tapi ku tak bisa

* aku yang tak mampu hidup tanpa kamu
karna kamu adalah wanita yang ku mau

reff:
sampai kapan pun akan ku tunggu kepulanganmu
sampai langit menutup dan maut pun menjemput
sampai mati pun akan ku tunggu kedatanganmu
karna ku tak mampu arungi hidup tanpamu

repeat *
repeat reff [2x]

Cintaku tertinggal di Highbury, London

haihh! bila la boleh pergi Emirates stadium London gamaknya..nak pergi sekarang tengah belajar lagi..cuti semester nanti nak buat short semester pulak, alamatnya pendam jela rasa rindu nak merasa pergi Emirates stadium..

memang spesel bagi die-hard fans Arsenal macam aku, tak sah kalau tak pergi stadium tengok secara live..bak kata orang tak true la kan..tapi nak buat macam mana, dah jodoh takdak, untung-untung, kalau ada masa boleh pergi jugak jika diizinkan-Nya..

harap-harapla Fabregas akan kekal sebagai 'skipper' Arsenal untuk beberapa tahun lagi..aku bangga punya kapten macam die, tapi hati dia tu main bola macam kurang keikhlasan je...walaupun semua orang tahu die ade menyatakan hasrat untuk balik ke kampung asal nya Barcelona, namun sebagai pemain professional susahla kalau asyik injured dan kurang komitmen kan..hurmm ntahlah..tak paham sudah..

kalau kita imbas balik sejarah Arsenal kita boleh berbangga dengan pencapaian itu, cuma sejak beberapa tahun ni Arsenal dilihat kurang menyerlah dari segi pungutan piala baik domestik ataupun luar negara..Arsenal menjadi kelab elit satu-satunya mencipta sejarah dengan tidak mengalami satu kekalahan pun semasa persaingan liga England 2003-2004. pada waktu tu aku tengok pemain Arsenal semua memang boleh cop sebagai legend lah termasuk Henry, Patrick, Emmanuel Petit dan lain2. tapi sekarang sejarah tu masih terpahat  dan takda sapa boleh celen walaupun Manchester United atau Barcelona..hehe.

biar jelah, sejarah akan jadi sejarah, yang penting semangat dan kezaman Arsenal sekarang yang perlu dikuatkan untuk berusaha dapat piala paling berprestij England, EPL Championship. Go The Gunners!.=)

20 March 2011

cinta yang sakit



..cinta dari langit..


haahhh!.. malam ni malam yang agak paling sedih bagi aku dari2 hari2 sedih aku yang lain.

entah macam mana aku pergi mesej ko balik, padahal aku memang aku tahu tu hanya akan buat hati aku bertambah sakit je.

bak kata geng facebook aku , malam ni hati aku jadi hati pisang sikit..hanya kerana perempuan hati aku jadi macam ni..uhh!

..cinta tahap nak gantung diri, ohh sakitnya..

aku harap ko akan bahagia bila hati ko dah terbuka untuk lelaki pilihan ko. hanya doa dan harapan je yang aku boleh ukirkan dalam hati aku untuk ko..

..aku doakan ko bahagia..T.T

sekian, wahai cinta yang sakit...

06 March 2011

English Premier League Result : Arsenal 0 - 0 Sunderland - ulasan.

Aduhh! kempunan jugakla arsenal untuk merapatkan mata dengan pendahulu manchester united dengan satu mata...memang tadi game yang sangat tough bagi arsenal ditambah pulak dengan keeper sunderland yang sangatlah perform malam ni...gua pon xtawu la tiap kali maen ngan arsenal mesti keeper perform..kalau maen dengan team2 lain berterabur abehh..tgk keeper birmingham malam ni sudah...hurmm.,

arsenal pon bagus keeper die..banyak jugak la save bola..memang betul kata jurulatih keeper arsenal, kalau szecsney berusaha keras lagi maka nescaya dia akan pakai jersey nombor 1 arsenal...xpayah duk perabihh boraihh ehh beli keeper lain..fantastic play untuk beliau malam ni...bendtner plak aku gua tgk macam berterabur gak malam nihh..xpaham la kenapa dengan die ni...masa maen FA cup haritu kemain perform, dapat Hat-trick cakap engkau...malam ni agak hambar di depan pintu gol...aku rasa xde on target pon shoot bendtner tadi..hurmmm...

"aku takleh score, malunyee..".
- credit to soccernet.com

ape-ape pon perjuangan harus diteruskan..game lepas ni lagi tough..

8 March - Barcelona vs Arsenal di Camp Nou - round of 16 second leg
12 March - Manchester United vs Arsenal di Old Trafford - Quarter final FA cup

so lepas ni harap2 team Arsenal improve lagi game play dan berjaya memintas Man u, layak ke suku akhir UEFA Champions League dan layak ke separuh akhir FA cup...aminn..=).peace!.

27 February 2011

Perebutan Final Piala Carling Cup : Arsenal vs Birmingham

Malam ni tepat pukul 12 tengah malam akan berlangsungnya final piala Carling Cup, untuk yang tak tahu Carling Cup tu ape, Carling Cup tu piala untuk kelab-kelab liga inggeris, kalau nak tahu lagi lu g la google tgk..huhu..

Dan malam ni jugak akan menyaksikan dua pasukan yang kuat iaitu Arsenal dan jugak Birmingham yang merupakan jugak pesaing dalam liga Premier League England. Ada orang kata Carling Cup ni piala Mickey Mouse la ape la, tp piala ni dianggap penting jgk sebab die salah satu perebutan piala terpenting di England selain Championship dan jugak FA cup.

Ni ler piala nye..cantik x?? dah macam piala malaysia pon ade jgk..

Dan yang pastinya gua sokong akan Arsenal la pasal Arsenal memang kelab kegemaran gua..dan memang Arsenal memang menjadi top favourite untuk menang piala ni walaupun tanpa skipper Fabregas dan jugak sayap Turbo Arsenal iaitu Theo Walcott..gua harap persembahan Arsenal kali ni same macam match dengan Barcelona tempoh hari..dont give up and always try untill final whistle..pritt!.


Jangan lupa saksikan perlawanan ni ok..yang xminat atau xsokong lantak lu la nak buat ape pon.peace!.=)

25 February 2011

kelantan seri di alor setar

malam ni tgk kelantan td cam xde luck jer..hurmm...piya dpt byk pluang tp die xdpt mengesan arah pintu gol dan bola asyik ke langit dan ke laut je...

permainan agak menyebelahi kelantan cuma finishing die kureng menyengat..rojo agak tenggelam dalam game td...mat yo plak kena kepung dek azmi muslim dan fauzi nan..hilang akal kwn tu cmne la nk sumbat gol ni..

ape2pon kputusan ni boleh dianggap fair gak la dan gua rase MOTM malam ni adalah :


1. khairul fahmi dan hadi , kedua2nya keeper kelantan dan kedah..byk bola diorang save td...

last but not least teruskan perjuangan wahai the red warriors

GOMO KELATE GOMO !!

04 February 2011

Arsenal teruskan pemburuan kejuaraan

sory ler lambat update result..seminggu cuti raya cina gua rase cam maleh plak nak nulis blog..xtau r knape..haha..so ni gua nak story kan pasal match arsenal vs everton itu hari...aritu gua tgk streaming je..kalu g mapley konpem punye xleh tgk sbb mesti mapley bukak game man u..hampeh tol..dah bape kali gua kena...

match pada hari tu memang sengit gak r...bagi pihak everton diorang punye midfield memang bahaya dan perform haritu..dengan gandingan mantap mikel arteta dan jgk si rambut afro marouane fellaini,bukan marouane chamakh ae..chamakh xmain malam tu..gol pertama telah disudahkan dengan mantap oleh bekas pemain man u iaitu louis saha...tp gua tgk cam offside..tp gol tu tetap sah jgk..bengang gak r gua tgk dengan fabregas siap marah2 g kt linesman..memang genting bagi kedua2 pasukan..

second half, arsenal dilihat bertubi2 menyerang kubu everton yang ampuh diketuai oleh sylvain distin..dan arsene wenger pon menukar taktikal player dengan memasukkan andrey arshavin dan jgk nicklas bendtner..dan ternyata permainan arshavin malam tu memang menjadi dan membuatkan pertahanan everton goyah dengan hantaran silang dan trough ball yang bertali arus...sampai lah minit 60 lebih arshavin menjaringkan gol pertama arsenal hasil chip ball dari skipper arsenal francesc fabregas..nampak cam sama je ngn posisi bola yg dijaringkan oleh saha dan kedudukan kembali terikat...

pada minit ke 70 van persie hampir memberikan gol buat arsenal bila freekick beliau melencong ke penjuru kanan pintu gol tim howard tp sempat ditepis pulak..memang great save la orang ckp..sampai minit ke 74 gol kemenangan 3mata arsenal dijaringkan oleh pertahanan kental arsenal iaitu lorent koscielny...hasil daripada sepakan penjuru oleh ven persie..keputusan kekal hingga akhir perlawanan...

keputusan akhir
ARSENAL 2 - 0 EVERTON
syabas arsenal..syabas the gunners..=).

26 January 2011

arsenal di hatiku...

wei malam ni ade game arsenal...penentu untuk sape yang bleh masuk final carling at wembley stadium...memang aku akan pegi tgk le malam ni...mesti menang punye lah...ade abang van persie ngan abang fabregas memang arsenal menunjukkan kekuatan pasukan arsenal yang sebenar...

mapley! here i come!....up up and awayyyy!!...

24 January 2011

Sathianathan Letak Jawatan

aduh sedih betul tgk berita ari ni...abe ya telah letak jawatan sebagai jurulatih The Red Warriors...sebabnya tak lain xbukan la kerana FAM meneruskan hukuman penggantungan beliau atas kesalahan kritikan pada perlawanan bola sepak liga super musim lepas...

emm lepas ni sape yang bleh ganti abe ya kite ekk...adakah azraii khor??adakah zainal abidin hassan??ataupun roy hodgson...same2 lah kite tunggu nanti mesyuarat tergempar TRW malam ni...diharapkan abe ya tabah menghadapi dugaan ini dan tidak mengulangi kesilapan beliau di masa akan datang...kalau ade rezeki dan jodoh dengan TRW musim depan bleh jd coach lagi..

dan kepada pemain-pemain TRW jangan patah semangat..beberapa hari je hari lagi nak rebut piala Sumbangsih dengan Selangor nihh...harap semangat pejuang TRW terus membara di lubuk kalbu anda semua dan kita penyokong setia The Red Warriors...selamat maju jaya The Red Warrior...GOMO KELATE GOMO!.=)
""Patah sayap bertongkat paruh,patah parut bertongkat dagu...tertiarap makan debu,trlentang meminum embun....lawan tetap lawan,mengalah tidak sekali2...pantang kito anok Klate..MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH...GOMO TETAP GOMO""-Tan Sri Annuar Musa.

Teringat Zaman MRSM dulukala...

ni gua nak story moly ckit pasal life gua mase gua masuk mrsm dulu...mrsm gua jauh dari kg gua...kira2 120km dari umah gua kat kelantan..mrsm gua dulu kat batu rakit...korang jgn tak tawu batu pon orang bleh wat rakit tau...name mrsm gua MRSM KUALA TERENGGANU...antara mrsm tertua di malaysia..tp smua dalam tu xdela tua..muda2,cun2 dan encem2 cam gua ni(penyedap ati)..  
 


 
ni r mrsm gua..dah macam gate istana dah...




gua nak cerita pasal masa gua belaja dulu..gua masuk sini time form4 n form5..kalo bahase mrsm orang panggil ex-goverment..kalu biase masuk mrsm tawula maksud bendalah ni...sepanjang dua tahun gua menimba ilmu kt sini banyak pengalaman manis dan pahit yg gua alami sebagai seorang student mrsm...bermula dari kawan2, cikgu2 yang baik dan bekeng(garang), pekerja2 kat situ, dan tak lupa suasana gua mase kat sane...nihh gua nak tunjuk kelas gua mase form5...cantik gak r sbb baru siap kan...bau kedai g.




nampak kan rumput die..kemain hancur g..ni smua kes bdk 
xsuke lalu ikt kaki lima..suka lalu ikt kaki dua..




kalau ade sekolah mestila ade dewan perhimpunan ye dak??xkan nak bejemur kat padang mcm sekolah rendah dulu...dewan perhimpunan sekolah ni xdela besar sgt..sbb mrsm ni ambik pelajar sikit je..p tahun ni gua dengar dia ambik yang dari form1 tu..gua pn xtahu la cmne die renovate dewan tu..mungkin jadi 2tingkat kot...dewan ni tempat gua kena pegi everyday pukul 7.30 pagi sharp...kalau x kena la denda ngan cikgu disiplan ditambah dengan sang2 LDP yang berdedikasi lagi teguh berdisiplin...


gua petang2 main badminton dalam ni..

 

dan jugak untuk kita nak menyihatkan badan yang dah memang sihat nihh, gua pegi maen sepak takraw kat depan asrama gua...gelanggang die tepi tasik buangan..kalu petang2 best maen sbb angin sepoi2 berbahasa...nyaman je rasa maen kat tepi tasik...orang kata ada buaya dalam tasik tu p aku xg check g..



ni gelanggang sepak takraw ke bola tampar??


tu jela kenangan yang boleh gua kongsikan untuk pembaca blog gua...gua akan igt kenangan ni sampai gua dah xde...segala keperitan gua akan ditelan jua walaupun pahit jua terasa...peace no war.=)

Kalaulah Aku Kaya..


  • nak beli kereta idaman aku...kereta ni memang pujaan hati dalam punye derr...gua kalau dapat kereta ni memang gua buat umah kedua...bayang dia punya puja tuhh..tp 2 pintu jelah..tu masalah die..mak gua dah sound,"mung nak beli keto tu beli la hok ado 4pitu, sene(senang) nak buh bare, banyok ore bleh duduk..".p nak wat cne gua memang suka keta ni...ehehe.sory mak.

ni r keta idaman gua..'pompuan adil' name die..

  • gua nak beli umah besar...biasela derr bile time kaya ni nak besar2 la cikit..bukan ape, senang ntk keluarga nt kalau ade datang melawat bleh duduk umah gua...maklum la keluarga ahli ramai...cuma famili gua je gua sorang anak tunggal.












                                         kemain cantik rumput,mcm kat emirates stadium plak...
  • gua nak ade syarikat sendiri..yela kalau ade syarikat sendiri xdelah gua asyik keja makan gaji je seumur hidup...berbekalkan ape yang gua dah pelajari selama gua hidup ni,, gua cadang nak bukak syarikat jurutera,, xkisah la hardware ke,consultant ke,tender ke asalkan bleh maju kehadapan bkn mundur ke belakang....

                                 
                                   wahh syarikat sebelah klcc tu..lau free2 leh g shopping suria klcc..
  • dan last but not least..mestilah gua nak bahagiakan famili gua...bia diorang rasa ape yang gua rasa...lau diorang susah gua ade ntk tolong diorang...dan ntk yg terakhir..gua nak lengkapkan hidup gua dengan mempunyai seorang isteri yang sempurna la ntk gua...bkn sempurna ape, yang bleh membuatkan gua bahagia di dunia dan membahagiakan gua di akhirat...aminn..

cincin tanda ikatan yang sah..
                                            

                                                    dan anak yang comel...kahkahkah..=))

23 January 2011

sape nak tempah baju...???

entri ni untuk orang2 gua musang jela k..saya ade membuat tempahan ntk sape2 yang nak jahit baju...tak kira lah baju lelaki atau perempuan, budak kecik ke, remaja ke, dewasa ke, orang tua ke smua boleh...yang penting ade kain ntk dijahit...senarai baju yg bleh dijahit...harga bleh bincang...
  • baju kurung
  • baju melayu
  • baju medsi
  • seluar panjang
  • telekung
  • tuduh
  • baju kemeja
  • dan lain2 lah..

ni business kad nya..
 perkhidmatan laen pon ade jgk...hubungi jika berminat...
sekian terima kasih...=).
 

esok ada lagi...

hari ni berlalu penuh perlahan...rasa macam lame plak hari ni...esok start kelas balik dan yang pasti minggu depan minggu terakhir untuk pertengahan semester ni..tp bagi gua sama je sbb gua xleh balik cuti ni...tikiet abis plak..tu menurut surat layang dari kawan se-kelantan gua la..tp gua xg tgk g pon...kalu gua g tgk ade lagi mmg kena luku sekor2..

hari kejap ujan kejap panas kejap ujan kejap panas...aku pun dah xpaham ape mslh ngn musim dunia skarang..nasib xkluor salji dpn umh td...kalau x mau pengsan gua...musim buah pon camptu gak...ko pecaya x ade durian bebuah lagi bulan ni??..gua jumpa aritu masa on the way balik johor...tekejut beghok gua tgk ade durian jual tepi jalan bln cmni...akhir zaman biasela byk benda akan jadi tebalik..tgk pondan sudah..

ape2pon gua besyukur la sbb bleh hidup di alam fana malaysia ni sampai skarang...gua pon cam dah boring dah duk johor nihh...4 tahun bai!..mau xboring...gua ase nak duk kelantan la plak...cari keja sane..kawin orang sane(calon xde g)...buat umah kat sane...hidup ngn famili...aminn..lambatnya nak perabihkan degree ni...seb bek gua sabar...lau x dah jual burger dah gamaknya...ehehe..

xsabar nak balik gua musang..i miss u sayang.

update match arsenal vs wigan

ulasan game arsenal:

smlm menyaksikan arsenal berjaya menumbangkan sang wigan dengan 3 gol berbalas telur ayam oleh wigan..

lebih manis nya plak menyaksikan hero arsenal iaitu sang belanda robin van peris menjaringkan hatrik pertama nya ntk arsenal musim ni...tp sume nak kaki kiri sepaknya...satu je kaki kanan..ehehe..biasela kaki kiri die tu mmg trademark die, bak kata orang 'chocolate leg'..=).dan arsenal membuktikan kelaparan nya untuk memjadi juara epl musim ini walaupun nampak gaya macam manshit united bakal jadi juara dengan rekod tanpa kalah beliau setakat ini...tp jangan menggelabah..there more to go man..yang pahit sikit tu bleh plak van persie sepak penalti xmasuk...dah la xmasuk kelaut pegi nya...fabregas dah garu pale, "ape bangang la die ni,,kalu aku sepak mesti masuk"(dalam hati..)...

ape ape pon arsenal memang cempien la musim ni..more mature orang kata..yela dah 5 tahun xdpt piala dik!...dulu bina player muda..skarang deliver the trophy for da fans la pulak..xgitu??..mean while barcelona menang 3-0 dengan racing santander...goal dijaring kan oleh sape lagi kalo bukan mesin pembuat gol barca si pendek messi(marah sbb nt jd rival ucl)..dan jgk pedro dan andres iniesta...

xpelah..wa nak sambung tido jap. nak sambung mimpi mapley..mlm td wa mimpi wa belasah mapley depan kedai die..kah3..





                                                     nahh! ambik kau makan chocolate!!...

Terkuciwa

memang xbleh blah r kedai makan kat sini...smua bukak manshit united...gua siap datang awal tu nak tgk game arsenal...siap tgk first half liverpool lawan wolverhampton tu...rasa nak uli je mapley ngan kuali roti canai...yang paling panas bile wa searching sume kedai bukak manshit united nye game...gua panas ati naek motorbike honda  c70 gua g beli burger daging biasa 1 balik makan kt umh..puas ati aku..huh!!..

ulasan game liverpool :

memang liverpool maen mlm nie tahap cempien ahh wa ckp...(tiru trademark sokoerleaks jap..ehehe.)
fernando torres punya r susah nak dapat gol..kena tiang la, kena tepis la, kena block la ape jadah g...malam ni dapat dua gol..tu pun ade orang assist..kalau x garu pale gak king kenny.ape tangkal la torres pakai payah bebeno nak masuk gol nihh??.hahaha...dan wa respect malam ni game raul mirelles..satu assist dan satu goal..goal vooley tu derr..goal keeper si hennesy tu sengih je tgk bola masuk gawang baik punye curve..
wa rasa man of the match malam ni raul mirelles..

arsenal wa xleh ulas sbb wa xtgk game die..(celak tol mapley).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...