24 January 2011

Teringat Zaman MRSM dulukala...

ni gua nak story moly ckit pasal life gua mase gua masuk mrsm dulu...mrsm gua jauh dari kg gua...kira2 120km dari umah gua kat kelantan..mrsm gua dulu kat batu rakit...korang jgn tak tawu batu pon orang bleh wat rakit tau...name mrsm gua MRSM KUALA TERENGGANU...antara mrsm tertua di malaysia..tp smua dalam tu xdela tua..muda2,cun2 dan encem2 cam gua ni(penyedap ati)..  
 


 
ni r mrsm gua..dah macam gate istana dah...




gua nak cerita pasal masa gua belaja dulu..gua masuk sini time form4 n form5..kalo bahase mrsm orang panggil ex-goverment..kalu biase masuk mrsm tawula maksud bendalah ni...sepanjang dua tahun gua menimba ilmu kt sini banyak pengalaman manis dan pahit yg gua alami sebagai seorang student mrsm...bermula dari kawan2, cikgu2 yang baik dan bekeng(garang), pekerja2 kat situ, dan tak lupa suasana gua mase kat sane...nihh gua nak tunjuk kelas gua mase form5...cantik gak r sbb baru siap kan...bau kedai g.




nampak kan rumput die..kemain hancur g..ni smua kes bdk 
xsuke lalu ikt kaki lima..suka lalu ikt kaki dua..




kalau ade sekolah mestila ade dewan perhimpunan ye dak??xkan nak bejemur kat padang mcm sekolah rendah dulu...dewan perhimpunan sekolah ni xdela besar sgt..sbb mrsm ni ambik pelajar sikit je..p tahun ni gua dengar dia ambik yang dari form1 tu..gua pn xtahu la cmne die renovate dewan tu..mungkin jadi 2tingkat kot...dewan ni tempat gua kena pegi everyday pukul 7.30 pagi sharp...kalau x kena la denda ngan cikgu disiplan ditambah dengan sang2 LDP yang berdedikasi lagi teguh berdisiplin...


gua petang2 main badminton dalam ni..

 

dan jugak untuk kita nak menyihatkan badan yang dah memang sihat nihh, gua pegi maen sepak takraw kat depan asrama gua...gelanggang die tepi tasik buangan..kalu petang2 best maen sbb angin sepoi2 berbahasa...nyaman je rasa maen kat tepi tasik...orang kata ada buaya dalam tasik tu p aku xg check g..



ni gelanggang sepak takraw ke bola tampar??


tu jela kenangan yang boleh gua kongsikan untuk pembaca blog gua...gua akan igt kenangan ni sampai gua dah xde...segala keperitan gua akan ditelan jua walaupun pahit jua terasa...peace no war.=)

5 comments:

da[Y]un said...

tu gelanggang bola tampar la bro..tiang netball kat belakang tu.huhu

lini hasnan said...

haha..kantoi la bro..

PuTrAkAyU said...

haha..saje nk bg spontanoues exposure...hihihi...

Haziqah Yahya said...

abg ney xKT batch berape?

PuTrAkAyU said...

haziqah : abang ni batch dari 05-06 ziqah..ziqah batch ke berapa??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...